De energietransitie is uitdagend omdat het een heel technische opgave is, waarbij we nog niet precies weten hoe de technologische ontwikkelingen in de toekomst zijn. Er zijn heel veel verschillende partijen bij betrokken, die elk hun eigen niveau van kennis en mate van betrokkenheid hebben. Er zijn ook veel verschillende overheden bij betrokken, elk met hun eigen opgaves en doelen om de energietransitie tot een succes te maken. Wat dát we stappen moeten zetten naar een groene toekomst met Nieuwe energie staat vast.

Het Ambachtscentrum wil zich vanuit haar rol en de visie van Venlo ook bezig houden met de transitie, maar dan via de volgende generatie.

Het verspeelplein.

Op kinderlijke wijze ouders en hun kroost betrekken bij de energietransitie. Een breder publiek meenemen in een maatschappelijk proces dat tot 2040 loopt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als het gaat om de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energie.

Het draait namelijk voornamelijk om de toekomst van de kinderen van nu. 

Onze toestellen zijn te huur voor evenementen en duurzaamheidsmarkten. Wij vragen een huurprijs van € 50.00 voor alle toestellen gedurende het evenement. U dient zelf te zorgen voor ophalen en terugbrengen. De toestellen zijn alleen op te halen op woensdagmiddag en vrijdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur.

Onderstaand de afmetingen van de toestellen zodat passend vervoer geregeld kan worden.