Onze partners

Emmaus Feniks

Ulingsheide 3 5932 NA Tegelen

telefoon: 077 374 7500

E-mail:receptie@emmaus-feniks.nl

Het Goed

Hagerhofweg 14, 5912 PN Venlo

Telefoon: 077 382 7766

E-mail: venlo@hetgoed.nl

Nieuws van de partners.

Emmaus-Feniks Tegelen-gemeente Venlo.

De mooiste afdeling gaat vandaag open! Er is heel hard gewerkt om de oude kledingafdeling om te toveren tot een prachtige, nieuwe afdeling met alle elektra! Van koffieapparaten, lps, speakers, tv's, stereotorens tot torenventilator. Het is een begin, maar de komende weken wordt het hier mooier en mooier! We zijn open van 12.00uur tot 16.00uur! 

Ook een milieustraat behoort tot de partners van een Circulair Ambachtscentrum


Op dit moment is er (nog) geen samenwerking gerealiseerd tussen het Circulair Ambachtscentrum Venlo en de milieustraat in de gemeente Venlo.


Onderstaand een toelichting waarom dit voor de bestaande partijen in Venlo die een rol spelen in de circulaire ontwikkelingen van groot belang is.

De Nederlandse overheid heeft als doelstelling om grote stappen te maken richting de circulaire economie. Hiermee kan Nederland onafhankelijker worden van grondstoffen en reduceert Nederland zijn impact op het milieu.

Bijna elke gemeente heeft een milieustraat, een kringloopwinkel en Repair Cafés. Maar bijna nergens worden die krachten gebundeld. In een circulair ambachtscentrum draait het juist om de bundeling van die krachten en efficiëntieslag, minder verlies van bruikbare producten en grondstoffen.

Veel kapotte voorwerpen zijn relatief eenvoudig te repareren. Maar mensen hebben vaak weinig reparatiekennis waardoor ze het product te snel afdanken. Als je nu met een kapot voorwerp naar een milieustraat gaat, heb je thuis al besloten om het weg te gooien. Je hebt er misschien zelfs een goed gevoel bij, omdat je aan afvalscheiding doet. Maar het zou veel beter zijn om het voorwerp te laten herstellen. Dat is het mooie van de circulaire ambachtscentra: hier komen reparatie, hergebruik, afvalscheiding, recycling en vuilstort samen. Precies in deze volgorde. Mensen die de intentie hadden om afval te storten, kun je hier laten zien dat een apparaat met een kleine reparatie nog te herstellen is.

Hier werken ambachtscentrum en milieustraat samen met als resultaat: minder afval voor de gemeente. Bezoekers kunnen via één toegang hun herbruikbare spullen kwijt bij de de container van het ambachtscentrum en hun afval bij de milieustraat. Vroeger werden er goede spullen soms uit gemak gedumpt bij de milieustraat, maar dat is nu verleden tijd. Onderzoek met reeds gestarte initiaiteven wijzen uit dat na twee maanden tijd blijkt dat er maar liefst dertig procent meer bruikbare spullen bij het ambachtscentrum terechtkomen en dat is een win-winsituatie voor de kringloop en de milieustraat.