Waar zijn we naar op zoek?Vrijwilligers die technische kennis hebben van elektro en elektronische apparatuur. Maar ook mensen die vaardig zijn met mechanische reparaties zijn welkom.

Vrijwilligers die bekend zijn met logistieke systemen of bereid zijn om zich dit eigen te maken onder begeleiding.

Vrijwilligers die voorwerk verrichten voor de reparateurs zoals het (de) monteren van de kunststof onderdelen zodat de eigenlijke reparatieduur verminderd wordt.

Vrijwilligers die de goedgekeurde goederen schoon maken zodat ze verkoop klaar op transport gaan.

Vrijwilligers die op bezoek gaan bij de kringloopwinkels waar wij mee samen werken en daar een voor sortering uitvoeren van de goederen die het meest geschikt zijn voor het aanbieden aan het Ambachtscentrum.

Deze werkzaamheden worden in eerste instantie ondersteund door de ervaren vrijwilligers die kunnen beoordelen welke producten kansrijk zijn en welke producten niet. Dit is gemiddeld een leertraject van een aantal weken voordat de vrijwilliger zelfstandig op pad gaat.

Op termijn gaan wij mogelijk ook fietsen repareren in samenwerking met het Sociaal Domein in de gemeente Venlo. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen die kennis hebben van fietsen zoals heren, dames en kinderfietsen. Begeleiding wordt eventueel aangeboden door een aantal vrijwilligers die kundig zijn op dit gebied.

Wat bieden wij?

Een werkplek in ons Ambachtscentrum met vrijwilligers van diverse vakgebieden in een ongedwongen sfeer en mogelijkheden om kennis en ervaring op te doen.

Een gereedschapskoffer met de benodigde gereedschappen en een bedrijfsjas of vest.

Gratis koffie of thee en een vrijwilligersverzekering afgesloten via de gemeente Venlo bij Centraal Beheer.

In onze hal is direct bij de ingang een fietsenstallingsplaats.

Jaarlijks twee vrijwilligers waarderings-momenten, in de zomer een uitgebreide BBQ op het terrein van Scopias in Venlo-Zuid en eind december een Kerstbrunch op een dan te kiezen plek.